Höj värdet på bostaden med homestyling

Homestyling handlar om att lyfta fram de bästa egenskaperna i din bostad för att göra den så attraktiv som möjligt på marknaden. Här får du tips på hur man kan tänka rum för rum.

Genom att rensa bort, flytta om och skapa en tilltalande miljö lyfter du fram de bästa sidorna och exponerar din bostad på bästa sätt. Homestyling flyttar fokus från dina behov här och nu till köparens drömmar och visioner om hur det kan bli. Inredningsstylisten Anna-Carin Fihn delar med sig av sina bästa knep för att få bättre pris på bostaden vid en försäljning.

Hall och entré
En välkomnande entré betyder mycket. Här möter spekulanterna din bostad för första gången. Rensa bort de flesta skor och ytterplagg men spara gärna en jacka och ett par fina skor om det ska fotograferas. Finns en hallbyrå/bord så töm det och ställ någon blombukett och något vackert objekt som till exempel en ljusstake på det. En spegel förstorar och är ofta den enda väggdekoration som behövs.

Badrum
Plocka bort hygienartiklar, papperskorg och tvättkorg. Använd textil för att färgsätta, gärna med nyköpta handdukar och fina stämningsförhöjare som växter, levande ljus, vackra flaskor och korgar. Investera i ett nytt fräscht duschdraperi och ny badrumsmatta.

Kök
Köket ska kännas ombonat, inspirerande, rent och snyggt. Skapa matlagningsmiljö vid spisen med fina flaskor av olja och vinäger, och grönsaker upplagda på ett fat. Ställ fram någon fin kokbok och lite snygga burkar i stilleben. Färska örter i krukor är också alltid trevligt. Att lämna in gamla, slitna köksluckor på lackning gör stor skillnad men kostar lite. Även nya handtag på skåp och lådor ger köket ett stort lyft.
Vardagsrum
Prioritera tid och kraft på att få undan stora och skrymmande möbler. Böcker ger ett rum karaktär, står bokhyllan kvar se till att böckerna står prydligt i framkant. Ett snyggt piffat sideboard, en liten lampa, några vackra böcker, en blomma och några fina favoritsaker skapar genast hemtrevnad och något levande vackert att vila ögonen på. Komplettera soffan med fina kuddar och plädar.

Sovrum
Skapa ett inbjudande sovrum genom att hålla det så neutralt som möjligt. Välj neutrala färger på överkast, gardiner och mattor. Men välj gärna en accentfärg på kuddarna och låt det gå igen i vaser, ljus och prydnader.

Barn- och tonårsrum
Barnrum få gärna inredas med både färg och fantasi. Stuva undan de flesta leksakerna, men spara de finaste och dekorera med.
Trädgård och balkong
Fram med kuddar, plädar, ljuslyktor, växter och få det att se inbjudande ut. Gärna en matta eller trätrall om du har en balkong. Ser du ingen grönska från balkongen så är det desto viktigare att ta i med växter i krukorna. Bor du i hus så se till att spekulanterna får ett riktigt bra första intryck genom att snygga upp ordentligt utanför huset. Ställ soptunnan snyggt, alternativt dölj den helt. Sätt fram blommor i fina krukor, rensa rabatterna, kör bort bilen. Klipp gräsmattan, klipp häcken och snygga till buskarna. Tvätta fönster. Sopa bort löv och annat skräp.

Garage och förråd
Bär du bort flyttlådor och möbler från bostadsrummen och ställer i garage eller förrådsutrymmen så tänk på att inte stapla dem för högt. Undvik att placera dem så de hindrar köparna från att röra sig fritt.

MÄKLARHUSET

Fler Artiklar
Klicka och läs!