Foto: Maria Wall

Äntligen är jag kändis!

Det är ju bara kändisar som får såna här frågor. Det tog en massa år för Nicklas att begripa jag kan jämföras med Kicki Danielsson, Anna Book eller hela familjen Wahlgren. Jag kan mycket väl förstå att vår stora läsekrets i Bil & Bostad vill veta vad jag gillar och jag ska göra så gott jag kan för att svara på Nicklas frågor!

Musik jag lyssnar på:
Min grammofon har gått sönder för länge sedan så musiken hittar jag på Youtube. Det kan vara allt från The Hollies till Frank Zappa eller Våroffer av Stravinskij. Vill jag höra musik live går jag till Jazzstudion på torsdagar. Senast blev det Jimmy Ågren band som fick mig lyrisk.

Ser gärna:
Homeland på SVT bjuder på neurotisk politisk konspiration i USA för hela familjen. Kunskapskanalens dokumentärer om Vietnamkriget är det bästa jag har sett. Ser även Opinion live mest för att jag vet att det programmet gör Mats Granath på LRF galen.

Radio eller poddar jag gillar:
Jag lyssnar bara på P1 och är särskilt förtjust i programmet ”Snedtänkt” med Kalle Lind. Där är det kunnigt småprat om Mosebacke Monarki, Anita Lindblom eller Thore Skogman. Brukar sändas sent på natten och är bra att slumra till. Som reprisen av Nordengren & Epstein.

Läser:
Böcker läser jag nästan bara på semestern. Senast var det nog Jan Guillous 1968. Alltid när det gäller hans böcker försöker jag känna igen gemensamma kompisar. Såna man har pissat i kors med förr i världen.

Senast besökta föreställning:
Herregud så dålig jag är på att gå på opera och teater! Förutom då Jazzstudion som jag tittar till ibland var det nog Grotescos föreställning i Idun för nåt år sedan. Måste nog skärpa mig här och tror det får bli opera eller nåt med symfoniorkestern. Ska kolla deras vårprogram.

Det gör jag en ledig helg:
Jag delar ju mitt travintresse med Lennart Holmlund och spelar ju då på V75. Vad menas förresten med ”ledig helg?” Aldrig har jag sovmorgnar så för mig är alla dagar likadana. Det gäller även mina katter Nisse, Frasse och Busan.

Paradrätt:
Som Husmor Karlsson är jag bra på att laga mat och senaste paradrätten jag gjorde var en gryta med Coque au Vin för 14 personer i samband med en släktmiddag. Beviset på att det var gott var att det blev tyst vid bordet när alla åt. Och fyllde på faten flera gånger.

Favorittidskrift:
Ska jag vara ärlig var det länge sedan jag läste tidskrifter. Paletten, BLM och sådant. Men det är klart, får jag tag i ett ex av Provins kan jag läsa den. Nån kulturell bildning vill jag ha!

Tipsa om en bra app:
Jag kan ingenting som sånt men jag har då Sparbankens app. Så jag kan gå in och kolla vad som finns på kontot. Men jag tänker inte lära mig att swisha!

Favoritspel:
I slutet av 90-talet var jag mästare på datorspelet Snood. Det skulle jag gärna vilja spela igen men jag hittar det inte på nätet.

Låt jag trallade på senast:
Musikaliska trudelutter som arkiverats i hjärnan drabbar mig plötsligt och överallt. Jag trallar nog inte så mycket, men gnolar desto mer. ”Third stone from the sun” av Jimi Hendrix, ”Bjuröklubb” av Laleh, ”Kashmir” av Led Zeppelin. Om ni någonsin hör mig gnola på ”Sweet home Alabama” – betrakta mig som döende.

Favoritplagg:
Denna satans kalla vinter har det varit en sliten fleecetröja. Men i Kuala Lumpur där jag var i fem veckor var det kortbyxor, sladdrig skjorta och barfotasandaler. Så vill jag alltid klä mig!

Så tränar jag:
Någon gång i veckan åker jag till IKSU Spa på Umedalen och vältrar mig i den varma poolen. Gubbmagen gör att jag flyter rätt bra när jag ligger på rygg så jag har blivit rätt bra på att härma ett sjölejon eller en utter. Vadå träna? Gör grodyngel det?

Det ser jag fram emot i vår:
Att isen ska släppa på älven så jag kan ge mig ut med fiskekompisen Rolf Hedvall och hans båt och fiska öring igen. Han kör motorn, jag gör thermoskaffe och mackor. Och båda längtar vi till ryssvärmen i mitten av maj.

Ja du Nicklas. TV4-familjen håller just nu på att lansera deltagare till Let’s dance. Micke Leijnegard har kört igång med Mästarnas mästare. Gamla rutiner och populära program. Om du skulle få göra TV vad kunde det bli? Bjud på ett synopsis på sånt som kan bli en succé!
BENNY KARLSSON

Fler Krönikor
Klicka och läs!