Foto: Umåker

Fem frågor: Robert Karlsson

Lördag 10 februari är det dags för ”Årets Travgala” på Umåker, en höjdpunkt för travintresserade i regionen. Priser i en mängd kategorier delas ut och dessutom blir det mat och underhållning. Vi passade på att ställa några frågor till Robert Karlsson, vd och även konferencier på galan.

Hejsan Robert! Hur är läget just nu?
– Läget är utmärkt. Vi har bra tryck i verksamheten, ett duktigt gäng som jobbar och många som vill vara med och skapa positivism och framgångar för Umåker.
Travgala på lördag... Hur skulle du beskriva nivån hos de aktiva i regionen?
– Vi har under en tid varit i behov av ett draglok sportsligt och under 2017 tuffade ett sådant in på stationen och vidare ut i landet. Ratugänget visade att Umåker kan tampas i den nationella eliten och jag är övertygad om att fler kommer att haka på.
Hur är intresset för trav hos allmänheten?
– Intresset för travsport och travspel är stort. Vår utmaning är att få människor att göra något eller några fler travbesök per år. Vi ska göra attraktiva evenemang där sport, förtäring, upplevelser och förstås service är nyckelfaktorer. Vi jobbar inifrån-och-ut och på sikt tror jag att vi når dit vi vill. Enkelt blir det inte, men med rätt energi och rätt inställning – som jag tycker att vårt team har – är det definitivt möjligt.
Du är inte bara vd utan även van intervjuare och referent. Hur känner du inför att agera konferencier?
– Bara kul. Jag går som vanligt på känsla. Du vet aldrig i förväg vilka moment som blir de oförglömliga. Att få uppmärksamma framgångsrika hästar och människor är en viktig del av vår verksamhet.
Vad blir nästa stora,
eller extra roliga, evenemang på Umåker?
– Jag tycker förstås att alla dagar är roliga, men V75-helgen 20-21 april ska vi försöka skotta in ytterligare några skovlar kol i. Hoppas verkligen på fullt hus då.
PETER ÖBERG

Fler Artiklar
Klicka och läs!