Fem frågor: Janne Wiktorsson

Få har samma kolla på handeln i Umeå som Janne Wiktorsson. Idag är han centrumchef på Strömpilen och arbetar med Handelsgalan, och innan det var han centrumutvecklare för Umeå C. Vi passade på att ställa några frågor nu när julshoppingen drar igång på allvar.

Hejsan Janne! Nu går vi in i december och i januari är det dags för Handelsgalan som du är projektledare för. Vad tar upp det mesta av din tid just nu?
– Det mesta av tiden gäller det Strömpilen, nyligen har Blomsterlandet öppnat hos oss. Det stämmer att Handelsgala-arbetet också är i full gång. Vi sammanställer just nu underlaget till vår jury, så att de kan välja ut vilka som blir nominerade till galans priser.
Hur skulle du säga att situationen är för handeln i Umeå idag jämfört med för, säg, tio år sedan?
– Kartan har ritats om en hel del sedan tio år sedan. Då hade vi inte lika stor externhandel, och Umeå hade en av landets starkaste centrumhandel. Så samtidigt som handeln växer rejält idag, så blir det så klart tuffare för många. Inte minst på grund av att det blivit fler butiker, men också genom en ökande internethandel, som i stort sett var obefintlig för tio år sedan.
Kan du avslöja något om vad som händer på Handelsgalan 27 januari?
– Ja, då har vi vår stora fest inom handeln på Folkets Hus. Det blir hyllande av vinnarna i de olika kategorierna. Det blir också underhållning i form av två fantastiska konferencierer som vi bokat upp – vilka de är låter vi vara hemligt ett litet tag till. Sedan blir det säkerligen full fart på dansgolvet tills Folkets Hus tänder lyset i Äpplet och skickar hem oss!
Vad händer på Strömpilen framöver?
– Nyligen så har som sagt Blomsterlandet öppnat hos oss, och tidigare i år även Lager 157. Vi har nu kvar några butikslokaler som vi med omsorg letar rätt hyresgäster till. Efter årsskiftet flyttar Landstinget, med ortopedteknisk verkstad, in hos oss i det vi kallar Renseriet, bredvid Elgiganten.
Till sist: vad önskar du dig till jul?
– Ja, förutom fred på jorden så önskar jag att det blir en trevlig jul, där man får umgås med nära och kära. Hoppas även att traditionen med innebandyspelande i Strömbäck på julaftonsnatten fortsätter, är nämligen i ruskigt bra form!
PETER ÖBERG

Fler Artiklar
Klicka och läs!