Foto: Mikael ”Big Papa” Bergström

En fantastisk helg

Det som är så fantastiskt med just Umeå och dess närområden är allt fantastiskt trevligt som händer såväl på vardagar men främst på helgerna. Man andas tema motor hela sommaren då det alltid händer något för alla med lite olja i ådrorna. Umeås motorkultur är storslagen.

Nu i helgen har bilhandlarna anslutna till MRF (Motorbranschens Riksförbund) haft vad man kallar MRF-dagen. Den dagen vänder sig till alla som eventuellt går i tankar på köpa ny eller begagnad bil. Eller som är som jag, alltid sugen på kaffe och tårta och gärna spanar in nyheter som kommit eller är på gång.
MRF-handlarna är seriösa bilhandlare där du kan göra trygga bilaffärer då de ska följa trygga regelverk som MRF tagit fram och håller uppdaterade. MRF-dagen är också starten på höstsäsongen för bilhandlarna. Detta innebär bland annat att man får se en hel del nyheter på saluhallsgolvet. Se men inte röra som man brukar säga. Men så var det inte utan självklart fick man också provköra bilar vilket många passade på att göra.
2016 var ju ett riktigt rekordår för den svenska bilbranschen. Då första delen av 2017 är summerad med mycket bra försäljning hos alla våra MRF-handlare blir jag absolut inte förvånad om 2017 slår förra årets siffror rätt ordentligt.
MRF-dagen hos handlarna var mycket trevlig och fylld med många trevliga möten med såväl kunder som handlare som tillsammans ökade på siffrorna mot ett nytt rekordår. Jag själv bidrog inte till någon ökning i år utan har ju hellre lagt nyköpstankarna på tvåhjuliga fordon och att utöka vår vagnspark med en Indian. Men å andra sidan är ju inte året slut ännu. Min helg ute hos handlarna var fantastiskt trevlig med många samtal kring bilar men också motor i allmänhet. MRF-dagen väckte också en hel del lockande nybilstankar. Med fina erbjudanden ska man aldrig säga aldrig, det rinner ju olja i ådrorna och Burlin Motor säljer en av mina drömbilar, Toyota Hilux.
MIKAEL "BIG PAPA" BERGSTRÖM

Fler Artiklar
Klicka och läs!