Foto: Mikael "Big Papa" Bergström

Höjdpunkter från Nolia

Stora Nolia som är vartannat år här i Umeå är Sveriges största mässa och pågår under hela nio dagar ute på Noliaområdet. Stora Nolia är inte bara en mässa, utan också en välkommen folkfest. Som alltid har den även detta år levererat massor av nöjen, folkkära artister och underhållning. Det är alltså inte bara utställare och deras produkter vi fått ta del av.

I år var mässan mellan den 5 och 13 augusti och besöktes av cirka 79 000 besökare. Det är ett stort tapp mot tidigare år.
För min egen del innebar Noliamässan många trevliga möten med människor. Som ambassadör för Indian & Victory motorcyklar (Polaris) och deras leverantör, Umeå Terräng och Motor AB (UTMAB) fick jag möta många människor, nya som gamla, och snacka hojar. De kom från hela landet och några även från andra länder. Min engelska måste tränas upptäckte jag.
Prata motor är något som jag verkligen gillar och gör så ofta jag kan. En sak som stack ut och som verkligen var en höjdpunkt var alla historier som äldre män och kvinnor berättade för mig. Deras ungdom, ofta just på Indianhojar och gamla sidovagnscyklar – bara de historierna hade man kunnat skriva en god bok om. Mycket trevligt och många intressanta möten.
Förutom mina uppdrag åt Polaris så skriver jag ju också Noliabloggen sedan några år tillbaka under mässdagarna. Detta har inneburit att jag fått se det mesta av vad mässan levererat och haft möjlighet att komma lite närmare inpå det som erbjudits. Jag har därför fått med mig en hel del höjdpunkter som jag gärna delar med mig, och alla handlar inte bara om motor.
MIKAEL "BIG PAPA" BERGSTRÖM

Fler Artiklar
Klicka och läs!