Foto: Mikael "Big Papa" Bergström

Festligt firande på årets Cityrunda

Sveriges nationaldag, den 6 juni. Inte bara en dag där vi firar vårt land utan också våra historiska fordon.

Motorhistoriska dagen som från begynnelsen skapades med målsättning att bevara och synliggöra vårt fantastiska kulturarv har idag blivit en folkfest runt om i hela landet.

Inte sämre i Umeå där Umeå veteranbilssällskap, UVS, sedan många år arrangerar Cityrundan där man inte bara kör fina bilar utan också tävlar i olika stationer med lekar och frågesporter.
Cityrundan görs främst i samverkan med Umeås många motorföreningar, men också andra föreningar och grupper som värnar om vårt kulturarv. Jag skriver ”vårt” då motorkulturen på något sätt hör till oss alla och alltid har gjort.
Umeå har ett fantastiskt brett kulturliv. Just därför är det en dag som denna lite extra kul att se hur alla föreningar samarbetar för att bevara vår motorhistoriska kultur och vara en del av det som händer i staden.
Alviks ring, eller som vi kallar den i folkmun, ”gokartbanan”, bedrivs av bland annat Umeå Automobilklubb, UAK, och är en bana där jag som osnuten tonåring tillbringade massor av timmar. Att avsluta denna härliga dag just där gav många av oss ytterligare en nostalgisk historisk tripp som bonus.
Förutom de föreningar som nämns här på uppslaget (i den tryckta tidningen) deltog också Nailheads, Mc-veteranerna, Saabklubben, DKW klubben, Getaway, Mopar klubben och Opel klubben.

Fler Artiklar
Klicka och läs!