Foto: Isabelle Minou

Umeåprofilen: Cleo – den rappande morsan från Umeå

Aktuell med Fatta på Riksteatern. Turnerar. Planerar nytt Mästerbotten. Är mamma. Hon är tjejen som gör tusen saker samtidigt och älskar det. Läs vidare så märker du varför Nathalie ”Cleo” Missaoui är veckans umeåbo.

Berätta vem du är ”just nu”.
– En riktig dramaqueen. Jag tickar med ett visst tempo som är svårt att ställa om. Vet inte varför jag ska ställa om det i och för sig, älskar mitt liv. Tycker sjukt mycket om att göra grejer med andra, tror liksom inte på konceptet av att leva själv, jobba själv, bo själv, stå på scen själv, och så vidare. Allt blir bättre med tusen olika uttryck, vibes och stilar. Jag är mamma och har en son som jag älskar över allt annat. Han lär mig om att vara människa varje dag. Om jag kunde släppa allt och bara vara hemmafru och föda barn resten av livet skulle jag hundra procent göra det. Bo i typ Bjurholm och bara baka, laga mat, ta hand om barn och gå runt i skogen. Min farmor födde sjutton barn, hon hängav sitt liv till det. Känner att det ligger i blodet, men jag ligger lite på efterkälken om man säger så.
Vad vill du förmedla med din musik och dina texter?
– Jag bestämmer sällan det innan jag gör en låt. Det skulle nog vara väldigt svårt att göra musik för mig utifrån den förväntningen. Jag älskar att vara en artist som speglar nutiden, som berättar historier om hur det är att framförallt vara kvinna just här och nu. I min bransch men också i livet överhuvudtaget. Det är också intressant hur lika historierna är, från kvinnor genom alla tider, i alla olika forum och de vi har nu. Det säger en hel del om vår verklighet idag. Jag är gärna en del i det berättandet och hoppas att vi ska lyckas snurra det här hjulet i en annan riktning, sakta men säkert.
Vad gör du just nu?
– Jag har turnerat under hela hösten och en stor del av vintern och just nu försöker jag samla mig och njuta av att vara hemma lite mer. Jobbar med ”Fatta”, en föreställning för Riksteatern som vi sätter upp januari 2018, med premiär i Umeå faktiskt. Känns jätteroligt att fokusera på lite annorlunda projekt än vad jag är van vid. Vi satsar även på göra ett till Mästerbotten på Väven så klart och vi har redan börjat jobba för det. Mycket nya spännande saker ska hända 2017, men jag får nog vara lite hemlig med det en stund till.
Berätta om ditt förhållande till Umeå.
– Jag har bott runtomkring och i Umeå större delen av mitt liv. Det är den tryggaste platsen jag har. Trots att jag inte bor där just nu så försöker jag fortfarande vara i Umeå minst en till två gånger i månaden. Annars får jag abstinens. Min pojkvän bor där, mina bästa vänner, och delar av min familj. Drömmer om att flytta hem större delen av min vakna tid och hoppas få göra det inom en snar framtid.
Vad är ditt bästa umeåminne eller bästa umeåplats?
– Total omöjligt svar att ge. Finns så många minnen och platser som betyder mycket eller påverkat mig på olika sätt. Jag tror att känslan av att vara en ”Västerbottens-kid” när man är bosatt nere i en storstad betyder helt sjukt mycket. Jag älskar att jag inte är uppvuxen här nere i Stockholm, att jag har andra referenser och sätt att ta mig fram i det jag gör. Jag älskar att Umeå har gett mig det.
Vad är det som INGEN vet om dig?
– Jag tror ingen vet att jag drömmer om att dansa lindy hop. Vore så jävla kul. Måste bara hitta nån som vill göra det med mig. Vill inte dra dit själv och bara dansa med någon gubbe.
TOBIAS DREJBY

Fler Artiklar
Klicka och läs!