Kontrastrik skandinavisk design

Vecka 6 var en händelserik vecka för designintresserade svenskar. Då var det nämligen dags för designvecka i Stockholm med Stockholm Furniture & Light Fair, ”världens största mötesplats för skandinavisk möbel- och ljusdesign” som höjdpunkt. Bil & Bostad kollar in årets trender.

Kontraster var det genomgående temat för årets Stockholm Furniture & Light Fair. Trendutställningen, signerad stylisten Lotta Agaton, bjöd på kontraster i material och möbler liksom överraskande kombinationer.
En trend inom möbel- och ljusbranschen för tillfället är att gränsen mellan hem och offentlig miljö suddas ut. Det avspeglas både i producenternas sortiment och i inredningar.
– Kontraster var det första jag tänkte på när jag fick uppdraget. Kontraster vad gäller material; blankt och matt, dyrt och billigt. Kontraster även i möbleringar. Jag vill bjuda på oväntade kombinationer. I utställningen kommer jag också jobba med att skapa en rumslighet i miljöerna, en ombonad känsla. Det ska nästan kännas som att besöka ett hem fastän det är en offentlig miljö, berättade Lotta Agaton inför mässan.
Den första designveckan i Stockholm genomfördes år 2002. I år omfattade veckan mer än 80 designrelaterade händelser och tillställningar i staden. Störst är mässan Stockholm Furniture & Light Fair med skandinavisk möbel- och ljusdesign i fokus. Drygt 700 företag syntes på mässan och 80 procent av de utställande företagen var från de skandinaviska länderna.
JONNY BERGGREN

Fler Artiklar
Klicka och läs!