Sommarpratare med kändisminnen

Det låter smickrande det Nickas föreslår och nog skulle jag gärna tacka ja till ett sånt förslag helt enkelt av det skälet att jag har nånting att berätta. Det var nämligen jag som kom på det här med att samla på sig kändisminnen och få poäng för det.Det låter smickrande det Nickas föreslår och nog skulle jag gärna tacka ja till ett sånt förslag helt enkelt av det skälet att jag har nånting att berätta.

Det var nämligen jag som kom på det här med att samla på sig kändisminnen och få poäng för det. Jag skrev en artikel i gamla Norrlandsmagasinet här i Umeå under Göran Nordells redaktörsskap, sen snodde Expressen idén och kallade den ”När jag mötte Lassie.” Så oförskämt! Man hade dessutom missförstått idén....
Därför spelar jag inte När jag mötte Lassie, utan...
Låt 1. Who let the dogs out, med Baha Men.
Det är skillnad på att ha sett en kändis, bett om autograf osv mot att DRABBAS av en kändis. Ett finare ord på fenomenet är celebretal magnetism. Man drar alltså kändisar till sig. Exempel: Du sätter dig i ett plan Arlanda – Umeå och Zlatan sätter sig intill dig. För denna uppmärksamhet som Zlatan ger dig får du 8 poäng på en 10-gradig skala. Om Foppa hade gjort det så får du bara 6 poäng för han reser ofta till Umeå, fast han är lika känd. Staffan Ling ger 3 poäng osv... Nu en ny låt...
Låt 2: Hitchhike, Rolling Stones
Sommaren 1969 liftade jag genom Danmark, Tyskland, England och Skottland. Efter två månader ville jag hem till Övik och jag kom så långt på midsommarafton som till Furuvik. Där hängde jag med ett gäng från Sandviken som kunde ge mig nånstans att sova. De hade en kompis som hette Tomas Ledin, men han var nån annanstans den kvällen. En av tjejerna hade dock en farsa som hade ett pensionat och jag kunde få låna en säng där jag kunde rulla ut min sovsäck. Så vad finns det för kändisminne med det? Inte att jag hängde med Ledins kompisar, utan i den här enkla sängen hade Jimi Hendrix sovit. Jag får inga poäng för det men träffar jag Ledin vill jag veta hur Jimis konsert var i Sandviken. Han var nämligen på den.
Låt 3: The Boxer, Simon and Garfunkel.
Det finns en kategori som ger mycket höga poäng för oss som lider av Celebrial Magnetism. Det är att drabbas av kändisar på ett mer fysiskt sätt. Jag gav en tjej 6 poäng för att Lill-Babs turnébil med släp hade kraschat in i deras trädgård mitt i natten. En kille fick 4 poäng för att hade hjälpt en packad Sune Mangs uppför en massa trappor. En hippie i Göteborg som hjälpt en packad Sonny Liston hem till hotellet fick hela 10 poäng. Sonny Liston hade nämligen varit rätt stökig.
Låt 4: Montana, Frank Zappa.
Jag har själv drabbats av kändisar som gjort mig illa. På samma helg i Stockholm fick jag en dörr i huvet som slängdes upp av Frank Zappa. Dagen efter kom jag ut från en biograf och skallades av en snabbt vandrande i marken tittande Vilhelm Moberg. Vilket sammanträffande! Vilhelm Moberg var min barndoms författare, jag hade läst allt av honom, och Zappa var min idol från det jag var 15. Sannolikheten ha drabbats av BÅDE Frank Zappa och Vilhelm Moberg gjorde att jag insåg att jag var verkligen ett offer för kraftig Celebrital Magnetism.
Låt 5: Stayin Alive, The Bee Gees.
Att blöta ner krönikör Karlsson är rätt vanligt bland kändisar.
Björn Skifs har spillt dricka på mig, Janne Loffe Karlsson har spillt kaffe på mig, liksom Percy Heath från Modern Jazz Quartet. När jag åkte bil här i stan med John Mayall skulle han nödvändigt ha med sig sin välfyllda themugg så jag valde att sitta i framsåtet med Martin Uddestrand. Det största spillet på brallan min hände dock under den där liftarresan i England 1969. Jag satt med en liftarkompis på Box Hill utanför London när några av bröderna Bee Gees kom till mitt bord och satte sig. Jag hade ingen aning vilka de var då men den fulaste brorsan välte ut sin mugg i gren på mig och jag skrek i falsett. ”Aj, aj, aj, aj ...” Hade ingen aning om att de sen skulle göra en världshit som skulle börja precis så...
Låt 6: What’s the frequency Kenneth, R.E.M.
Ja det var väl mitt sommarprogram då i torrversion för Bil & Bostad. Jag får väl uppmana er att samla på er kändisminnen i sommar som ni kan skicka in till redaktionen så kan vi poängsätta er i höst. Godmorgon!

Nicklas. Nu kommer semestern med alla ”måsten”. Jag tycker semestern är till för att inte ha några måsten! Ge mig en lista på 10 saker du inte måste göra!
BENNY KARLSSON

Fler Krönikor
Klicka och läs!