Foto: Per Landfors

Umeåprofilen: Peter gör Ålidhem lite roligare

Han är en en rutinerad krogägare och nöjesarrangör i Umeå och har bland annat drivit Corona och Lokal. Just nu händer det grejer på Ålidhem där Peter Haghjoo i år hunnit med att öppna sin andra Pinchos- restaurang i Umeå samt den Moulin Rouge-inspirerade nattklubben – med det passande namnet – Rouge.

Hejsan Peter! Du har haft fullt upp, antar jag, med premiärer för både nattklubben Rouge och en ny Pinchos-restaurang på Ålidhem under januari. Hur har det gått?
– Hej! Kan inte sticka under stolen med att det har varit tufft men samtidigt väldigt roligt då jag verkligen gillar uppbyggnadsfasen, det brukar alltid vara en resa för sig. Jag och alla som har jobbat med projektet är väldigt nöjda med resultatet och mottagandet hittills!
Det är väldigt restaurangtätt i centrala Umeå, men mer glest utanför centrum. Tror du vi kommer få se fler satsningar i kringområdena?
– Då umeåbornna går ut och äter mer flitigt senaste åren och efterfrågan finns så hoppas jag att fler söker sig utanför centrum-fyrkanten med större satsningar.
I Umeå är vi nog de första som vågat ta det steget men jag tror att fler kommer följa i det fot-spåret i takt med att Umeå växer.
På Pinchos beställer man med hjälp av en app i mobiltelefonen, och Rouge har också en egen app. Hur fungerar det och vad tycker folk?
– Generellt får man ju anta att våra gäster gillar appen. Annars hade vi nog inte varit en så välbesökt restaurangkedja. Tanken är att appen ska vara ett smidigt verktyg både för gäst och personal. På Pinchos går alla beställningar via appen och de som har problem är vi inte sena med att hjälpa. Rouges app är vår digitala gästlista där man enkelt får både information om kommande arrangemang och förmåner som gäst. Med över
950 000 nedladdningar av Pinchos-appen och 3000 nedladdningar av Rouge-appen på mindre än en vecka så tycker jag det talar för att folk uppskattar det.
Till sist undrar jag vilket nöjesevenemang i Umeå du ser mest fram emot under året...
– Eftersom jag bokar en stor del av arrangemangen på Rouge själv så har jag några ess jag ser fram emot. Om jag inte ska vara för självgod så säger jag Brännbollsyran. Bröderna Arkhult har gjort ett gediget jobb med att ta festivalen till en ny nivå varje år.
PETER ÖBERG

Fler Artiklar
Klicka och läs!