Foto: Peter Öberg

Umeåprofilen: Pia är redo för halloween

På måndag är det halloween vilket innebär rysligheter, godistiggande barn och att det är helt okej att spöka ut sig – ju läskigare desto bättre. Bil & Bostad har träffat Pia Onkenhout, innehavare av maskeradbutiken Funnybunnies på Ålidhem, för att höra sig för om årets halloweentrender.

Hejsan Pia! Du startade Funnybunnies i april i år. Hur har butiken tagits emot av umeåborna?
– Alla är tokglada. Jättenöjda. Det har inte funnits något sådant ställe i stan på ett tag. Och så har vi ju erotikprodukterna som många uppskattar och där jag hoppas jag kunna utöka utbudet.
När du öppnade butiken sa du att du skulle vara utklädd på jobbet ... och det gäller fortfarande, ser jag.
– Ja, jag tycker det är hur kul som helst att klä ut mig, och kunderna tycker också det är kul att jag är utklädd. Jag försöker också hålla mig uppdaterad om studenterna och om det är något särskilt som händer och anpassa mig efter det.
Är det något särskilt som är trendigt inför halloween i år?
– Jag vet inte om det är någon särskild trend i år, men det jag märker är att många är väldigt kreativa och verkligen går all in med lösblod och latex och allt möjligt. Det är roligt.
Det har varit en del skriverier om folk som är utklädda till clowner och far runt och skrämmer folk. Hur ser du på det?
– Vi har inte mycket clown-
grejer, och det är medvetet. Men kanske är det det som blir grejen på halloween, det är ju mer legitimt att klä ut sig då.
Halloween följs av alla helgons dag den följande helgen. Med butiken i åtanke, vilken av högtiderna är viktigare för dig?
– I och med att jag har butiken måste jag svara halloween, det är då det är partaj och alla klär ut sig. Men självklart går jag till graven på alla helgons dag.
Halloweenpyntar du hemma också?
– Innan jag startade det här hade jag någon lykta och dukade upp lite fint. Nu blir det lite mer, men jag vet inte hur mycket det blir privat när det är så mycket på jobbet.
PETER ÖBERG

Fler Artiklar
Klicka och läs!