Foto: Peter Öberg

Umeåprofilen: Hektisk period för Anders

Umeå har flera mässor och festivaler och nu är det dags att lägga en ny på minnet – tatueringsmässan Ume Tattoo Fest som äger rum 23-25 september på Nolia. Anders Wahlström som driver tatueringsstudion Port Royal Tattoo i Holmsund arrangerar mässan tillsammans med Oscar Hägglund.

Hejsan Anders! I helgen är det dags för Ume Tattoo Fest. Hur har den senaste tiden varit?
– Hektisk. Det är många bitar som faller på plats på slutet, men det har gått bra.
Ni har ett brett program och många långväga gäster. Är det någonting särskilt som du tror kommer vara populärt bland besökare?
– Jag hoppas att det ska finnas något för alla. Det är 82 tatuerare och ett tjugotal utställare som kommer, och flera stora namn inom branschen. Jag vill inte peka ut någon särskild programpunkt, men tävlingarna hoppas jag på.
Hur går tävlingarna till? Är de för tatueringar som görs under mässan?
– Det är tolv tävlingar där tre är för tatueringar som är gjorda på plats, Best of Friday, Best of Saturday och Best of Show. I de övriga nio kan både nygjorda och läkta vara med.
Är tanken att det ska bli ett återkommande arrangemang?
– Ja, det vill vi att det ska bli. Men det är mycket som ska falla på plats och vi har egentligen ingen aning ännu om intresset och ekonomin för en fortsättning.
Hur har intresset för tatuering förändrats under senare år?
– Intresset har stigit sedan 90-talet och det finns fler studior nu än när jag började jobba som tatuerare för åtta år sedan.
PETER ÖBERG

Fler Artiklar
Klicka och läs!