Foto: Toughest

Umeåprofilen: Siri låter ingenting hindra henne

År 2014 deltog dåvarande umeåbon Siri Englund i hinderbanetävlingen Toughest för första gången, och samma år tog hon dessutom hem VM-titeln i hinderbanelöpning. Nu på lördag, 17 september, är det återigen dags för Toughest Umeå, och självklart är Siri med och tävlar.

Hejsan Siri! I helgen deltar du i Toughest i Umeå. Vad har du för förväntningar?
– Toughest Umeå är ett av mina absoluta favoritlopp eftersom det går på min hemmaplan. Jag hoppas på en lika rolig och varierad bana som förra året – då kommer det bli grymt.
2014 deltog du inte bara i Toughest för första gången utan blev dessutom världsmästare i Obstacle Course Racing, alltså hinderbanelöpning, i USA. Hur har tävlandet gått sedan dess?
– Ja, det var otroligt och efter det har det fortsatt gått bra och sporten har växt väldigt mycket på två år. Det kommer hela tiden nya duktiga löpare och vi sporrar varandra att bli bättre. Just nu siktar jag in mig på att träna mot kortare och intensivare sprintlopp eftersom det passar min fysik bäst.
Du deltog nyligen i VM i militär femkamp i Österrike i augusti. Hur var det?
– Ja, det stämmer. Militär femkamp består av skytte, hinderbana, hindersimning, granatkastning och terränglöpning. Det var mitt första VM i militär femkamp och det var väldigt lärorikt. Med tanke på hur pass ny jag är i sporten så gick det bra. Speciellt i hinderbanemomentet.
Har du något hatmoment när du tävlar i hinderbanor? Eller har du koll på allt?
– Det finns definitivt några moment som jag inte njuter av och de flesta handlar om när man måste hoppa ner eller simma i iskallt vatten, haha, då njuter jag inte.
Vilka idrotter har du hållit på med tidigare?
– Jag brukar överdriva och säga att jag testat allt, men orientering, bandy, klättring, brottning och massa annat är de jag sysslat med, det gör nog att jag är allround och passar för hinderbana.
Vad gör du när du inte tränar och tävlar?
– Just nu har jag precis avslutat en grundläggande militär utbildning på sex månader och läser nu vidare på Militärhögskolan i Halmstad.
PETER ÖBERG

Fler Artiklar
Klicka och läs!