Foto: Peter Öberg

Umeåprofilen: Carolina sjunger ut i påsk

Carolina Miskovsky är sångerskan som också är eventansvarig på anrika Sävargården på Gammlia. Ikväll bjuder hon på middagskonsert tillsammans med systern Lisa och Jonas Svennem från Winhill/Losehill.

Hejsan Carolina! Du och Lisa hade förr i tiden det gemensamma bandet Honung Konung. Hur ofta spelar ni tillsammans numera?
– Det är ganska ofta, vi brukar turnera på somrarna. Men det var ett tag sedan vi spelade i Umeå.
Vad kan man vänta sig i musikväg?
– Det blir mest Lisas material, och jag som backar upp. Men mycket av den speciella stämningen som vi alltid haft lever kvar.
Konserten är en del av något ni kallar
Middagskonserten. Vad är det?
– Vi har bestämt att vi vill öppna upp för fler. Middagskonserten är inte bara för sällskap utan man kan gå som enskild person. Vi har en av Umeås vackraste konsertlokaler och kommer att ha middagskonserter två till tre gånger per säsong. Det händer mycket på Sävargården. Vi har en egen konditor och kommer till exempel ha öppet i sommar under veteranbilsträffarna.
Hur ska du fira påsken?
– Jag åker och jobbar i Hemavan och spelar på Högfjällshotellet fredag och lördag. Och så ska jag åka bräda. Jag har nya snowboardskor och är sjukt peppad!
Finns det någon påsktradition eller påskmat du inte vill vara utan?
– Jag har alltid jobbat på påsken, ofta i Borgafjäll. Jag brukar alltid äta Per Wahlgrens inkokta lax men i år blir det eljest.
PETER ÖBERG

Fler Artiklar
Klicka och läs!