Foto: Viktor Lagerborg

Umeåprofilen: Dubbla antalet butiker för Lars

Lars Edin driver klädaffären Nollnitti som snart öppnar en ny butik i Avion Shopping. Han är en av många som arbetar för fullt inför invigningen i morgon.

Hej Lars! Har det varit mycket att göra inför öppningen?
– Ja, extremt mycket. Vi kom till en helt rå lokal utan ytskikt på väggarna, utan golv och ingen el indragen. Vi gör mycket av arbetet själva, inklusive all inredning, och samtidigt ska ju vår andra butik också rulla på som vanligt.
Så hur känns det att öppna en ny butik?
– Ja, just nu känns det väldigt stressigt men annars tycker jag det är jättekul. Det här shoppingcentret blir ett jättefint tillskott till Umeås shoppingutbud.
Hur kom det sig att ni bestämde er för att öppna här?
– Vi blev kontaktade om det väldigt tidigt. Då hade vi nyss flyttat till MVG och det var väldigt jobbigt både fysiskt och ekonomiskt så vi var inte så intresserade till att börja med. Men de hörde av sig med jämna mellanrum under nåt år och till slut ändrade vi oss.
Tror du att öppnandet av Avion kommer att påverka shoppingen i Umeå som helhet?
– Ja, det tror jag absolut. Strömpilen har redan märkt av det och jag tror det kommer att påverka centrum också. Frågan är väl hur mycket men jag tror inte att det blir som i Sundsvall.
Vad tycker du själv är viktigt när du shoppar?
– Det är ju mycket som spelar in. Butiken ska vara lättillgänglig och ha en tilltalande miljö och personalen ska vara kunnig utan att vara för påig.
Tror du kedjan kommer att växa med fler butiker i framtiden?
– Tanken har väl slagit mig men jag tror att det här är nog. Man ska väl aldrig säga aldrig men vi har inte siktet inställd på det åtminstone.
VIKTOR LAGERBORG

Fler Artiklar
Klicka och läs!