Foto: Nicklas Blom

Umeåprofilen: Maria lever sin barndomsdröm

Umeådottern och alpina landslagsåkaren Maria Pietilä Holmner är en av Sveriges främsta idrottare. Bil & Bostad passade på att ställa några frågor inför Umeå idrottsgala som äger rum i morgon, en gala där Maria är nominerad till Årets idrottskvinna.

Hejsan Maria. Du är nominerad till Årets idrottskvinna på Umeå idrottsgala som arrangeras för första gången 11 februari. Kommer du vara på plats?
– Fantastiskt roligt och smickrande, speciellt i en idrottsstad med så många duktiga idrottskvinnor. Dessvärre har vi träning inför kommande världscuptävlingar just då och därför kommer jag inte kunna vara på plats på galan.
Vad är det roligaste som hänt dig i vinter?
– Att jag varje dag får leva min dröm och åka skidor som jag drömt om sedan jag var liten!
Vad säger du om säsongens resultat hittills? Och vad tror du om fortsättningen?
– Säsongen så här långt har inte riktigt gått som jag önskat men haft både sina toppar och dalar. Nu går vi in i slutspurten med världscup i parallellslalom i Hammarbybacken den 23 februari närmast. Alltid en höjdpunkt att hela cirkusen kommer till Sverige och denna gång får vi visa upp vår vackra huvudstad med en stadstävling. Där hoppas jag själv på en av säsongens höjdpunkter.
Hur stor del av året befinner du dig på resande fot? Vad saknar du när du är borta?
– Från augusti till maj bor jag mer eller mindre i resväskorna och kommer hem ungefär en gång i månaden för att i princip packa upp, tvätta och packa ner igen. Självklart saknar jag nära och kära på hemmaplan men landslaget har blivit som min lilla andra familj vilket gör resorna roliga och minnesvärda. Får tacka dagens alla sociala medier så man lätt håller sig uppdaterad på håll. Annars kan jag få stort sug efter ett kallt glas svensk mjölk och en påse lösviktsgodis.
Du skriver på din hemsida att du är intresserad av design och inredning. Berätta om det intresset!
– Detta intresse har jag fått från min mamma och mitt handbagage väger multum med alla inredningstidningar jag köper med mig. Jag gillar form, funktion, förändra och göra det hemtrevligt. Sen letar jag inspiration och drömmer om att bygga hus! På så sätt är det extra kul att resa världen runt för att samla idéer, men jag gillar trots allt den enkla och stilrena skandinaviska stilen absolut bäst.
PETER ÖBERG

Fler Artiklar
Klicka och läs!