Världens byggnader: One World Trade Center

Bakgrunden till One World Trade Centers uppkomst är tragisk: terrorist- attacken mot dubbeltornen World Trade Center 11 september 2001.

Det tog några år innan man bestämt vad som skulle byggas på platsen för tvillingtornen. En tävling anordnades, i vilken Daniel Libeskinds förslag segrade. Designen till vad som då kallades Freedom Tower presenterades 2002, men det var först år 2006 alla parter var överens och bygget kunde påbörjas. 2009 ändrades namnet till One World Trade Center och nu står byggnaden klar för de första hyresgästerna.
Höjden på byggnaden är 1776 fot (541 meter), en siffra som är densamma som året för USA:s självständighetsförklaring. Det är den fjärde högsta skyskrapan i världen.
Parallellt med konstruktionen av One World Trade Center har byggandet av flera andra nya skyskrapor pågått, Two World Trade Center ända upp till Seven World Trade Center. Ingen av dessa är lika hög som One World Trade Center även om Two och Three World Trade Centers dryga trehundra meter inte är illa heller. Ett minnesmärke och museum, National September 11 Memorial & Museum, påbörjades även det år 2006.

Fler Artiklar
Klicka och läs!