Foto: Maria Wall

Nog håller du med mig om att...?

Okej Nicklas. Din fråga var lite komplicerad men jag gör det enkelt den här gången. Jag skriver påståenden som jag själv tycker och så försöker jag svara emot mig själv. Och sen ha sista ordet.

1. På spåret
Påstående: Harreligen vad dålig Gudrun Schyman var i På spåret. Hon kunde ju förbanne ingenting! Svar: Ja, men det är ju enklare att svara när man sitter hemma i tevesoffan? Sista ordet: Jo men ändå.

2. IKEA till Umeå
Påstående: Nog finns det väl anledning att tror att Ikea på Söderslätt ska utarma handeln i stan! Svar: Jo men vi slipper ju i alla fall åka till Sundsvall? Sista ordet: Var ska man då ha kisspaus om man inte får stanna till vid Höga Kustenbron? På Nybro Café vid Tegsbron kanske?

3. Björklöven
Påstående: Hur kan någon tro att Björklöven kan komma tillbaks till högsta divisionen igen. Svar: Jo men de hör ju hemma där! Sista ordet: Okej, nästan 4000 på varje hemmamatch vill väl fortsätta hoppas?

4. Holmlund
Påstående: Säga vad man vill om Lennart Holmlund men nog hände det mer i politiken på hans tid. Svar: Ja men ge Hans Lindberg en chans att visa vad han kan. Sista ordet: Förresten så bloggar ju Holmlund mer än någonsin på vk.se. Så inte har han lagt av, på långa vägar!

5. Väven
Påstående: Det här kvinnohistoriska museet, är det nån som verkligen förstår vilken nytta det gör? Svar: Ja de ska provocera med feminism och locka till skratt och debatt! Sista ordet: Då har de lyckats.
6. Navet
Påstående: Nya badhuset ska de döpa till Navet. Hur dumt är inte det? Allting heter ju Navet. Från Bostadens interna nätverk till busstation i Sundsvall! Svar: Jo men nu har man ”tagit fram det namnet.” Sista ordet: Urban Bengtson kommer att stämma kommun för att det inte heter Nannabadet.

7. Bensinpriset
Påstående: Förr i världen blev det ju stora rubriker om de höjde bensinpriset med nån krona, och nu har de sänkt det. Varför blir det inga rubriker på det? Svar: Det är väl ingen som bryr sig längre. Sista ordet: Ja men i USA kostar bensin fem kronor litern snart. Varför kan vi inte ha det så här i Sverige!

8. Nordmaling
Påstående: Nog är det väl märkligt ändå att de aldrig kan bli sams i politiken i Nordmaling. Det kunde ju ha varit ett bra samhälle det där om de kom sams! Svar: Jo men ibland får man ta konflikter i politiken. Sista ordet: Jag trodde aldrig jag skulle sakna Ulla-Maj Andersson.

9. Je suis Charlie
Påstående: För en vanlig umebo är det här ”Je suis Charlie” obegripligt. För mig är Charlie antingen pizzerian på Teg eller förr i världen klädbutiken Charlie’s på Rådhusesplanaden. Svar: Den franska satirtidningen som heter Charlie är döpt efter Charles de Gaulle. Sista ordet: Ja men gå omkring med en T-shirt där det står ”Jag är Charlie” får bara Kenneth Eskilsson göra. Han som hade Charlie’s i stan.

10. Stig Strand
Påstående: Nog var det synd att Stig Strand fick sluta som kommentator i SVT. Svar: Ja men nu får han väl lägga ner ännu mer tid på locka turister till sin verksamhet i Tärnaby/Hemavan. Jag har förresten en vits om det: Stig Strand är besviken på Kriminalvården som lovade att kvinnliga fångar skulle få åka på permis till hans anläggning i fjällen. Men bara över dan. Stig Strand: ”Just så pass dem hinn se berg.” Sista ordet: Måtte nu inte bara Peter Öberg på VK korrigera till slutorden i denna vits. God Morgon!

Ja du Nicklas. Som du märker gillar jag att vitsa till det ibland. Ju uslare desto bättre! Hur har du det själv med vitsandet. ”Pappavitsar” brukar barnen kalla det när de blir less. Har du några exempel?
BENNY KARLSSON

Fler Krönikor
Klicka och läs!