Speltest: Crazy Taxi City Rush

Testad version: Ipad Betyg: 3/5

Efter en mycket lång dvala är det dags för SEGA-klassikern Crazy Taxi att åter igen försöka sno åt sig så mycket av rampljuset som möjligt, fast denna gång endast på mobiltelefoner och surfplattor. De har också valt att anamma den ganska så kontroversiella free to play-modellen, något som ofta brukar påverka spelglädjen på ett negativt sätt.
Ett startpaket erbjuds direkt från startlinjen, där jag för 38 kronor får en bil, diamanter, dollarsedlar och borttagning av reklamfilmerna som lite då och då dyker upp efter en session. Det jag saknar är möjligheten att kunna betala en lite större summa för att slippa bromsklossen som gör att jag inte kan spela fler än fyra gånger i rad. Vad som står i vägen är nämligen vad som kallas för bränsle. Till skillnad från svenska Candy Crush Saga, där du får fortsätta om du lyckas med ditt uppdrag, spelar det ingen roll hur pass skicklig du är – du har alltid fyra försök på dig.
Detta är ganska tråkigt eftersom spelets innehåll faktiskt är riktigt bra. Kontrollen lär du dig väldigt snabbt och den lyder mina kommandon på ett ypperligt sätt samtidigt som det aldrig känns att mina fingrar kommer i vägen för sikten. Det rika utbudet av bilar, uppgraderingar och förare gör att jag hela tiden känner ett behov av att spela mer och mer.
Jag fastnar lätt i tankar om hur bra Crazy Taxi: City Rush skulle kunna vara på konsoler om man slapp bränsleproblemet, men trots det har jag det ändå roligt med mina spelsessioner på surfplattan. Och det är väl ändå det som räknas.
JONAS ARONSSON
PSbloggen.se

Fler Artiklar
Klicka och läs!