Speltest: Mario Kart 8

Mario Kart 8 Wii U Betyg: 4/5

Det är ingen hemlighet att nya konsolen Wii U har fått en genomusel start, trots flertalet bra titlar från Nintendo. Den japanska utgivaren har antagligen insett att det är de själva som får stå för det tunga lasset, och det är nog ingen som blir förvånad över att den ena stora spelserien efter den andra får tidig konsolpremiär. Nu är det dags för spelvärldens bästa kartingserie, Mario Kart, att få sin efterlängtade uppföljare.
Du kan snabbt fälla ord om att det bara är samma spel som sminkas om lite för varje uppföljare, men efter en stunds spelande ser du snabbt att så inte är fallet med Mario Kart 8. Flertalet nya funktioner introduceras denna gång – banor som oftare ändrar höjd, vikten av att luta sig rätt, möjligheten att göra tricks i luften och bredden i repriserna är bara några av dem.
Sett till genren är dessa saker långt ifrån revolutionerande, men i kombination med en spelglädje och en närmast perfekt kontroll blir det ändå ett steg som gör det hela ännu mer njutbart. Nintendo sitter på årets hittills bästa racingspel, men frågan är om det kommer att hjälpa dem i kampen mot PlayStation 4 och Xbox One.
Jonas Aronsson
PSbloggen.se

Fler Artiklar
Klicka och läs!