Speltest: Trials Fusion

PlayStation 4, Xbox One Betyg: 3/5

Trials Fusion är i grund och botten ett motorcykelspel, men i stället för att köra från punkt A till punkt B på en bana ska du istället försöka ta dig över bråte och stup med rätt lutning och hastighet för att nå målsnöret.
Dina lopp betygsätts med medaljer som bestäms dels av din sluttid men även av hur många gånger du faller, något som blir utmanande eftersom det är väldigt lätt att göra misstag på grund av stressen. Bandesignen är överlag mycket bra med massor av omväxling och galna sekvenser och i likhet med föregångaren händer mycket i bakgrunden för att skapa en mer levande värld.
En av de stora nyheterna är att det numera finns ett tricksystem integrerat i spelet som introduceras relativt sent i kampanjen. Tråkigt nog är dessa trick meningslösa utanför de specifika tricktävlingarna och känns därför överflödiga. Spelet är däremot tidvis riktigt snyggt med effektivt användande av motljus och rökeffekter. Verket lider dock av att spelmotorn inte hinner med att läsa in all grafik i det höga tempot, något som känns opolerat.
RedLynx har åstadkommit en kompetent uppföljare men det känns lite som att de endast har satsat på säkra kort. Den där svårfångade ”bara en gång till”-känslan är i hög grad närvarande även i Trials Fusion.
Johan Lindros
PSbloggen.se

Fler Artiklar
Klicka och läs!